taxci
 

Esther Fransen

Laatst gewijzigd: 02-09-2021

Esther FransenMijn naam is Esther Fransen. 

Als consultant stel ik adviezen op voor met name vennootschappelijke cliënten, onderhoud de dagelijkse contacten met deze cliënten en ondersteun de aan deze cliënten gerelateerde compliance.

Expertise

Vennootschapsbelasting, belastingverdragen en dividendbelasting

Specialiteit

Specialistische kennis over en ervaring met belastingverdragen, multilateraal instrument, fiscale eenheid, deelnemingsvrijstelling en tonnageregime

Taken en verantwoordelijkheden

Als consultant stel ik zelfstandig adviezen op voor met name vennootschappelijke cliënten, review ik aangiften en ondersteun de compliance voor deze cliënten. Daarnaast doe ik tijdens het aangifteseizoen ook werk voor private klanten.

Werkzaam bij TAXci sinds

1-3-2019

Werkervaring

In 2016 ben ik mijn carrière als belastingadviseur begonnen in de internationale vennootschapsbelasting adviespraktijk (ITS) van EY in Rotterdam. Ik heb hier uiteenlopende werkzaamheden verricht voor met name internationale grote bedrijven. In 2018 ben ik overgestapt naar Verstegen Accountants & Adviseurs waar ik mij meer ben gaan beziggehouden met advies binnen de internationale MKB-praktijk en heb ik kennis en ervaring met de inkomstenbelasting en aanverwante rechtsgebieden opgedaan.

Binnen TAXci ben ik werkzaam in de internationale vennootschapsbelastingpraktijk, waar ik mij met name bezighoud met het adviseren en begeleiden van bedrijven. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals internationale (her)structureringen, het oprichten en onderhouden van Nederlandse bedrijven van buitenlandse investeerders, toepassing belastingverdragen, afspraken belastingdienst, het beantwoorden van fiscale adviesvragen en het opstellen van documenten voor de Belastingdienst.

Opleiding

In 2016 ben ik als internationaal fiscaal jurist afgestudeerd aan de Tilburg University. Hier heb ik de Bachelor Internationaal en Europees Recht en de Master International Business Taxation gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik ook een periode in Nieuw-Zeeland gestudeerd.