taxci
 

Nieuws

Elektronische aangifte ondernemers - problemen DigiNotar

Laatst gewijzigd: 05-09-2011

5-9-2011

Via de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs is ons het volgende medegedeeld over de veiligheid van het gebruik van DigiNotar:

Naar aanleiding van de situatie rond de DigiNotar-beveiligingscertificaten is er intensief overleg gevoerd tussen de Belastingdienst, het ministerie van Financiën, VNO-NCW, MKB-Nederland, ICT~Office en diverse softwareleveranciers en belastingconsulenten.

In het overleg is vastgesteld dat de systemen waarmee ondernemers direct of via hun intermediair aangifte doen ook in deze situatie kunnen blijven functioneren. Het systeem kent voldoende aanvullende waarborgen voor een veilige aangifte. Alle betrokken partijen zijn overeengekomen dat de situatie de komende tijd nauwgezet wordt gemonitord. Indien zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, wordt in overleg met de betrokken partijen bepaald welke vervolgactie noodzakelijk is. Als zich onverhoopt toch vertragingen voordoen, dan zal de Belastingdienst hier coulant mee omgaan. 

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Ton Smit, bereikbaar op telefoonnummer 020 – 570 9444 of via email: ton.smit@taxci.nl of met Edwin Veele 010-2010472 of via e-mail edwin.veele@taxci.nl.