taxci
 

Viresh Bansraj

Laatst gewijzigd: 29-03-2021

_T2A6602 - Viresg staand.jpg

Mijn naam is Viresh Bansraj. Ik ben als consultant werkzaam in de Payroll & Expat Praktijk van TAXci. 

 

Expertise

Internationale Loon- en premieheffing, en inkomstenbelasting 

 

Specialiteit

Toepassing belastingverdragen, belastingheffing offshore (Zeevarenden, Olie & Gas), toepassing 30%-regeling, aandelen/optiebeloningen,  global mobility services, internationale belastingheffing bestuurders/commissarissen, internationale payroll (split-payroll, shadow payroll), wage tax due-diligence onderzoeken. 

Taken en verantwoordelijkheden

Ik handel adviezen over de internationaal loon-en premieheffing zelfstandig af, stel de aangifte inkomstenbelasting op voor expats en vraag de 30%-regeling aan voor de expats. Ook zal ik TAXci vertegenwoordigen bij EXPAT meetings en het aanspreekpunt zijn voor expats en werkgevers.

 

Werkzaam bij TAXci sinds

Sinds 1 januari 2021

 

Werkervaring

Ik ben in 2005, na mijn afstuderen aan de Erasmus Universiteit als Financieel Econoom, begonnen bij de Big-4 als pensioenspecialist. Omdat ik veel affiniteit heb met de fiscaliteit, heb ik steeds meer belastingadvies gedaan en heb mij zo verder ontwikkeld als belastingadviseur binnen de Big-4. Al snel heb ik mij tijdens mijn carrière gespecialiseerd in de internationale loon- en premieheffing. In 2015 heb ik mijn tweede studie, Fiscale Economie, aan de Erasmus Universiteit afgerond. Naast de advies heb ik ook gewerkt in het bedrijfsleven en heb ik zodoende ervaring met de fiscale advisering vanuit beide invalshoeken. Ik heb een aantal jaar gewerkt als international wage tax specialist bij een uitzendspecialist in de offshore industrie (zeevaart en olie & gas), waardoor ik veel affiniteit heb met en kennis heb van deze sector en ook van de uitzendsector. Daarnaast heb ik veel ervaring met variabele beloningsinstrumenten, bijvoorbeeld het opstellen en (fiscaal) beoordelen van beloningsplannen voor werknemers (topmanagers/ executive board) en heb ik veel ervaring met de fiscale advisering van werkgevers en werknemers in het kader van uitzendingen. Vanuit die hoek heb ik veel ervaring met het aanvragen van de 30%-regeling, A-1 verklaringen en split payrolls. Ook heb ik ervaring met de advisering op de Nederlandse loonheffing, waaronder de WKR, auto van de zaak, ontslagvergoedingen, RVU-heffingen, enz.

 

Opleiding

 Financieel Econoom (2005) en Fiscale Economie (2015).