taxci
 

De aangifte inkomstenbelasting

Laatst gewijzigd: 08-01-2020

Uit de praktijk blijkt dat tegenwoordig de meeste aangiften door de belastingplichtigen zelf worden opgesteld en ingediend. Dit is prima zo en niets mis mee. Een aangifte dient ter verschaffing van informatie en wie kan dat beter dan de belastingplichtige zelf?

Een fiscale aangifte heeft echter een bijzonderheid: de informatieverschaffing dient tot vaststelling van de belastingschuld. De belasting die u bent verschuldigd, vloeit voort uit toepassing van fiscale regels op informatie die u zelf in de aangifte verschaft. Op dit punt gaat het toch nogal eens fout.

De informatie die u namelijk in de aangifte moet verschaffen, heeft fiscale betekenis, soms zonder dat dit expliciet uit de aangifte zelf blijkt. U kunt bijvoorbeeld in uw aangifte een beroep doen op een vrijstelling of speciale fiscale tegemoetkoming. U heeft dan echter wel fiscale expertise nodig om te beoordelen of u inderdaad voor dergelijke faciliteiten in aanmerkingen komt en hoe u dit in de aangifte moet verwerken.

Wij zijn specialisten op het gebied van internationale belastingheffing en wij stellen graag onze ervaring en expertise aan u ter beschikking, door u te adviseren op uw fiscale vraagstukken en/of om te zorgen dat uw aangifte op juiste wijze en tijdig wordt ingediend.

Het niveau van onze betrokkenheid bepaalt u zelf en het is niet noodzakelijk dat wij uw aangifte opstellen. Wij kunnen ons ook beperken tot een adviesgesprek of een review van de door u zelf opgestelde aangifte.

Voor meer informatie of als u geïnteresseerd bent in onze diensten, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen per e-mail of bel ons kantoor in Amsterdam (020-570 9440) of ons kantoor in Rotterdam (010-2010466).

Wij maken graag tijd voor u!