taxci
 

Edwin Veele

Laatst gewijzigd: 19-12-2019

Edwin VeeleMijn naam is Edwin Veele.
Ik ben verantwoordelijk voor de corporate praktijk van TAXci en bedien als Senior Consultant ook een portfolio van met name grotere internationale bedrijven.

Expertise

Internationale aspecten van de vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, dividendbelasting en BTW

Begeleiding internationale transacties en investeringen

Specialiteit

Specialistische kennis over en ervaring met fusie en overnames, reorganisaties, transfer pricing en het tonnage regime.

Taken en verantwoordelijkheden

Ik ben verantwoordelijk voor de corporate praktijk van TAXci en bedien als Senior Consultant ook een portfolio van met name grotere internationaal werkzame bedrijven

Werkzaam bij TAXci sinds

1/1/2003

Werkervaring

Mijn carrière ben ik begonnen bij de internationale praktijk van Deloitte & Touche in Rotterdam, waar ik als internationaal fiscalist gestart ben. Vervolgens heb ik gewerkt bij Staal Bankiers waar ik mij onder meer bezighield met het ontwikkelen van financiële producten, het fiscaal begeleiden van zowel zakelijke als particuliere cliënten van de bank, alsmede het adviseren op de fiscale positie van de bank zelf.

Daarna ben ik bij Arthur Andersen weer in de internationale praktijk gestapt en heb ik mij aanvankelijk gericht op de financiële markten en heb ik ervaring opgedaan op het gebied van Energy & Utilities en Fusie en Overnames, om mij uiteindelijk als lid van het M&A-team toe te leggen op het begeleiden van reorganisaties, fusies en overnames.

Vanuit deze achtergrond heb ik ervaring in: het begeleiden van (grensoverschrijdende) reorganisaties, fusies en overnames, due diligence onderzoeken, transfer pricing studies, het in de markt zetten van obligatieleningen; het begeleiden van energiebedrijven bij de wisseling van fiscaal regime; het begeleiden van buitenlandse investeerders/industrieën bij het starten van activiteiten in Nederland en/of andere EU landen; advisering op financiële producten en structuren alsmede dergelijke producten en structuren (mee)ontwikkeld.

Opleiding

Afgestudeerd als fiscaal jurist en bedrijfsrecht (ondernemingsrecht) jurist aan de Rijks Universiteit Leiden. Daarna heb ik de beroepsopleiding van de NOB afgerond en heb ik diverse interne en externe cursussen en trainingen gevolgd.