taxci
 

Het nieuwe belastingregime op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES eilanden)

Laatst gewijzigd: 03-01-2011

10 oktober 2010

Per 10 oktober 2010 is het land Nederlandse Antillen opgehouden te bestaan. Het land Nederlandse Antillen bestond tot 10 oktober 2010 uit vijf eilandgebieden, te weten Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Vanaf 10 oktober 2010 zijn de drie eilanden, Bonaire, Saba, Sint Eustatius (de BES-eilanden) als gevolg van de staatkundige hervormingen openbare lichamen (vergelijkbaar met een “gemeente”) binnen het Nederlandse staatsbestel geworden en zijn Curaçao en Sint Maarten aparte landen binnen het koninkrijk.  

De BES vormen een eigen jurisdictie met eigen wetgeving die alleen in de BES geldt en niet in het Europese deel van Nederland. Nederlandse wetten zijn, behoudens een beperkt aantal uitzonderingen, in de BES niet van toepassing.

In de volgende hoofdstukken gaan wij in op de nieuwe belastingwetgeving op de BES eilanden: 

 

De informatie die wordt aangeboden op deze site is met zorgvuldigheid samengesteld.  De eigen teksten zijn door ons opgesteld vanuit onze expertise en jarenlange ervaring als belastingadviseur. Wij kunnen echter geen garanties bieden voor de juistheid of volledigheid van de aangeboden informatie. U kunt contact met ons opnemen voor advies op concrete vraagstukken.

Indien u meer informatie over dit onderwerp wenst, of indien u geadviseerd wilt worden op uw specifieke situatie nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen via e-mail of per telefoon op het nummer 010-2010466,  of rechtstreeks met

Ton Smit

Telefoon: 010-2010470

E-mail: ton.smit@taxci.nl

Wij maken graag tijd voor u !