taxci
 

Onze internationale belastingadviseurs/fiscalisten

Laatst gewijzigd: 01-01-2018

 

  

 TCI-513- foto Ton.jpg

Ton Smit (1965) is afgestudeerd in de rechtsgeleerdheid aan de Rijks Universiteit Groningen. Als fiscaal jurist heeft hij allereerst ervaring opgedaan in de algemene fiscale praktijk bij Deloitte & Touche. Hier heeft hij zich ook gespecialiseerd op internationaal gebied.

 

Bij Arthur Andersen heeft hij vervolgens met name voor grote Amerikaanse en Engelse bedrijven gewerkt. Door zich te specialiseren op financële producten heeft hij grondige kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van corporate finance en structured finance.

 

Hij heeft onder andere ervaring in: het begeleiden van grensoverschrijdende fusies en overnames; het (fiscaal) begeleiden van grootschalige onroerend goed projecten; beursintroducties (gecoördineerd vanuit fiscaal en financieel perspectief); externe en interne trainingen over onder andere de fiscale implicaties van derivaten; advisering op het gebied van financiële producten, waaronder cross-border leasing en securisaties; en het initiëren van verschillende structured finance projecten, waaronder het ontwikkelen en opzetten van investeringsfondsen.  In september 2000 heeft hij TAXci opgericht.   


e-mail: Ton.Smit@taxci.nl

Edwin TCI-331.jpg

Edwin Veele (1969) is afgestudeerd als fiscaal jurist aan de Rijks Universiteit Leiden. Edwin kent Ton uit de Deloitte & Touche-tijd, waar hij als internationaal fiscalist begonnen is.

 

Vervolgens heeft Edwin gewerkt bij Staal Bankiers waar hij zich ondermeer bezighield met het ontwikkelen van financiële producten, het fiscaal begeleiden van zowel zakelijke als particuliere cliënten van de bank, alsmede het adviseren op de fiscale positie van de bank.

 

Daarna is hij bij Arthur Andersen weer in de internationale praktijk gestapt en heeft hij zich aanvankelijk gericht op de financiële markten, daarnaast heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van Energy & Utilities en zich vervolgens als lid van het M&A-team toegelegd op het begeleiden van reorganisaties, fusies en overnames. Vanuit deze achtergrond heeft hij ervaring in: het begeleiden van (grensoverschrijdende) reorganisaties, fusies en overnames, due diligence onderzoeken, het in de markt zetten van obligatieleningen; het begeleiden van energiebedrijven bij de wisseling van fiscaal regime; het begeleiden van buitenlandse investeerders/industrieën bij het starten van activiteiten in Nederland en/of andere EU landen; advisering op financiële producten en structuren alsmede dergelijke producten en structuren (mee)ontwikkeld.
Daarnaast heeft hij ook particulieren begeleid bij hun financiële planning. 


e-mail: Edwin.Veele@taxci.nl

 Foto Caroline 2.jpg

Caroline van Noordenne (1972) is afgestudeerd als fiscaal jurist en bedrijfsrecht (ondernemingsrecht) jurist aan de Rijks Universiteit Leiden.

 

In 1996 startte zij haar carrière in de internationale belastingadviespraktijk van Arthur Andersen. Medio 2001 maakte Caroline de overstap naar de multinational TNT NV waar zij enige jaren als international tax manager werkte en vervolgens posities in de strategie functie vervulde. In de 7 jaar bij TNT heeft Caroline ruime ervaring opgedaan in de breedte van internationale fiscale aangelegenheden van een multinational. Daarnaast heeft zij een periode direct de Raad van Bestuur in strategische projecten ondersteund (project management, fiscaal, governance, corporate secretarial, strategie, fusie en overname gebied) alsmede in het hart van een transportbedrijf ervaring opgedaan.

 

In 2008 werd Caroline benoemd tot Partner Multinational Tax bij EY. Als adviseur gebruikte zij de kennis en ervaring van de vele facetten van fiscaliteit in een multinational die zij heeft opgedaan als adviseur en in-house counsel. Naast algemene fiscale advisering, betrof haar specialisme advisering op het gebied van de organisatie van fiscale zaken in het bedrijf. Dit behelst onder meer het toetsen, bepalen en uitbreiden van de strategie, risicobeheersing en governance van de fiscale functie. Haar cliënten waren zowel internationale bedrijven alsmede grote Nederlandse MKB en Corporaties. Daarnaast heeft Caroline leidinggegeven aan de Executive Office van EY en de Raad van Bestuur in strategische projecten ondersteund.

 

Van 2012-2016 heeft Caroline haar ‘eigen’ ondernemerschap ambities vervuld. Ze heeft haar advisering voortgezet, waaronder het adviseren en juridisch-secretarieel ondersteunen van een Raad van Commissarissen. Daarnaast is ze actieve investeerder c.q. aandeelhouder in diverse start-up bedrijven geworden. Ze is betrokken geweest bij alle facetten van het starten en opbouwen van een onderneming en blijft ook actief betrokken bij deze start-up ondernemingen.

 

Per januari 2017 is Caroline werkzaam voor TAXci. Caroline zal haar opgedane 20 jarige ervaring in diverse branches, landen en vakgebieden gebruiken om onze klanten in de breedte van (internationale) fiscaliteit en ondernemerschap te bedienen.

 

Email: Caroline.vanNoordenne@taxci.nl

final_Nieuwe_medewerker_TAXci_040420180015.jpg

Met ingang van 1 april 2018 versterkt Chantal Lebbing-Waage het TAXci team als btw-adviseur. Chantal is afgestudeerd fiscalist aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2005 is zij haar carrière begonnen bij PwC op de lokale heffing praktijk. In 2009 is ze overgestapt naar BDO en heeft zij zich gespecialiseerd tot btw-adviseur, waarna ze haar carrière heeft voortgezet bij PwC. Voordat Chantal bij TAXci is begonnen, heeft zij nog drie jaar gewerkt als BTW-adviseur in de internationale praktijk van RSM. Chantal is gespecialiseerd in btw en overdrachtsbelasting vraagstukken zowel voor de nationale als internationale praktijk. Daarnaast biedt zij ondersteuning aan de btw-compliance praktijk.

 

Email: Chantal.Lebbing@taxci.nl

 

TCI-416- Anita.jpg

Anita Liu is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als fiscaal econoom. Eerst heeft zij haar HEAO Bedrijfseconomie en vervolgens haar HEAO Fiscale Economie behaald op de Haagse Hogeschool. Na een aantal jaren in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, is Anita in 2001 aan de slag gegaan op de internationale corporate aangiftepraktijk bij PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs. Anita is vanaf maart 2006 bij ons werkzaam en maakt deel uit van het TAXci tax compliance team.


e-mail: Anita.Liu@taxci.nl

 final_Taxci_nieuwe_medewerkers_200320185850.jpg

Denise Poot versterkt sinds 1 mei 2017 het Expat & Payroll team binnen TAXci. Denise is in 2014 afgestudeerd als fiscaal econoom aan de Tilburg University. Zij is haar carrière gestart op de expatpraktijk binnen Deloitte. Denise houdt zich binnen TAXci onder andere bezig met het opstellen van aangiften inkomstenbelasting, aanvragen voor de 30%-regeling, immigratiewerkzaamheden, maandelijkse verwerking van payroll en diverse advieswerkzaamheden.

 

e-mail: Denise.Poot@taxci.nl


 Foto Kai.jpg

Kai Wong is afgestudeerd, voor zowel zijn HBO Accountancy in 2009 als voor zijn Post-HBO Accountant administratieconsulent (AA) in 2010 aan de Hogeschool Avans in Breda. Tevens zit hij in de afrondende fase van zijn praktijkopleiding tot AA-Accountant aan de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Kai heeft  allereerst ervaring opgedaan in de samenstelpraktijk voor MKB-bedrijven bij Witlox & Van den Boomen Accountants in Tilburg. Vervolgens heeft Kai de overstap gemaakt naar PriceWaterhouseCoopers in Rotterdam. Hij heeft daar werkervaring opgedaan in onder andere: het beheren van de financiële administratie, het opmaken van de tussentijdse cijfers, het samenstellen en controleren van de jaarrekening, het controleren van de subsidies en het opstellen van de aangiften omzet- en vennnootschapsbelasting voor voornamelijk internationale cliënten. Kai versterkt per 1 mei 2016 het full compliance team van TAXci.

 

e-mail: Kai.Wong@taxci.nl

 

Foto Hester.jpg

Hester Grandia is sinds oktober 2015 werkzaam bij TAXci als financieel administratief medewerkster. Na het behalen van haar MEAO heeft zij veel administratieve werkervaring opgedaan bij de Hollandsche Bank-Unie N.V. en bij de Deutsche Bank Nederland N.V. Tevens heeft zij als Boekhoudkundig medewerkster gewerkt bij Administratiekantoor Confidel en Alvast B.V.

 

e-mail: Hester.Grandia@taxci.nl

 

Foto Wilco.jpg

Wilco van Uden is werkzaam als administrateur. Hij is een aantal jaren werkzaam geweest bij PricewaterhouseCoopers als consultant bij de afdeling Tax Management Accounting Services. Hij heeft daar kennis opgedaan op het gebied van zowel de nationale- als internationale financiële diensten (boekhouding, jaarrekening samenstellen, audit ondersteuning). Hij is het aanspreekpunt voor de boekhouding en gerelateerde zaken van de diverse entiteiten van Tax Consultants International.

 

e-mail: Wilco.vanUden@taxci.nl

 final_Taxci_nieuwe_medewerkers_200320185916.jpg

Ambarien Malik versterkt sinds januari 2018 het back office team van TAXci. Ambarien is bij ons werkzaam als secretaresse. Zij heeft veel administratieve werkervaring opgedaan bij Gemeente Rotterdam en CBRE als allround frontoffice/backoffice medewerker en als projectondersteuner. Tevens heeft zij als directiesecretaresse gewerkt bij het Albeda College.

 

e-mail: Ambarien.Malik@taxci.nl

 Foto Esther website.jpg

Esther van Wijck begon na het behalen van haar HBO diploma Toerisme haar loopbaan bij het Algemeen Nederlands Persbureau. Als management assistente voor de afdelingen Nieuwe Media en Beeld ontwikkelde zij interesse voor communicatie en marketing. Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest op een advocatenkantoor richtte zij zich weer op een baan in de communicatie. Esther werkt sinds november 2011 bij TAXci. Zij is verantwoordelijk voor de back office en de marketing- en communicatieactiviteiten.

 

e-mail: Esther.vanWijck@taxci.nl