taxci
 

Onze internationale belastingadviseurs/fiscalisten

Laatst gewijzigd: 01-01-2018

 

  

 TCI-513- foto Ton.jpg

Ton Smit (1965) is afgestudeerd in de rechtsgeleerdheid aan de Rijks Universiteit Groningen. Als fiscaal jurist heeft hij allereerst ervaring opgedaan in de algemene fiscale praktijk bij Deloitte & Touche. Hier heeft hij zich ook gespecialiseerd op internationaal gebied.

 

Bij Arthur Andersen heeft hij vervolgens met name voor grote Amerikaanse en Engelse bedrijven gewerkt. Door zich te specialiseren op financële producten heeft hij grondige kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van corporate finance en structured finance.

 

Hij heeft onder andere ervaring in: het begeleiden van grensoverschrijdende fusies en overnames; het (fiscaal) begeleiden van grootschalige onroerend goed projecten; beursintroducties (gecoördineerd vanuit fiscaal en financieel perspectief); externe en interne trainingen over onder andere de fiscale implicaties van derivaten; advisering op het gebied van financiële producten, waaronder cross-border leasing en securisaties; en het initiëren van verschillende structured finance projecten, waaronder het ontwikkelen en opzetten van investeringsfondsen.  In september 2000 heeft hij TAXci opgericht.   


e-mail: Ton.Smit@taxci.nl

Edwin TCI-331.jpg

Edwin Veele (1969) is afgestudeerd als fiscaal jurist aan de Rijks Universiteit Leiden. Edwin kent Ton uit de Deloitte & Touche-tijd, waar hij als internationaal fiscalist begonnen is.

 

Vervolgens heeft Edwin gewerkt bij Staal Bankiers waar hij zich ondermeer bezighield met het ontwikkelen van financiële producten, het fiscaal begeleiden van zowel zakelijke als particuliere cliënten van de bank, alsmede het adviseren op de fiscale positie van de bank.

 

Daarna is hij bij Arthur Andersen weer in de internationale praktijk gestapt en heeft hij zich aanvankelijk gericht op de financiële markten, daarnaast heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van Energy & Utilities en zich vervolgens als lid van het M&A-team toegelegd op het begeleiden van reorganisaties, fusies en overnames. Vanuit deze achtergrond heeft hij ervaring in: het begeleiden van (grensoverschrijdende) reorganisaties, fusies en overnames, due diligence onderzoeken, het in de markt zetten van obligatieleningen; het begeleiden van energiebedrijven bij de wisseling van fiscaal regime; het begeleiden van buitenlandse investeerders/industrieën bij het starten van activiteiten in Nederland en/of andere EU landen; advisering op financiële producten en structuren alsmede dergelijke producten en structuren (mee)ontwikkeld.
Daarnaast heeft hij ook particulieren begeleid bij hun financiële planning. 


e-mail: Edwin.Veele@taxci.nl

 Foto Caroline 2.jpg

Caroline van Noordenne (1972) is afgestudeerd als fiscaal jurist en bedrijfsrecht (ondernemingsrecht) jurist aan de Rijks Universiteit Leiden.

 

In 1996 startte zij haar carrière in de internationale belastingadviespraktijk van Arthur Andersen. Medio 2001 maakte Caroline de overstap naar de multinational TNT NV waar zij enige jaren als international tax manager werkte en vervolgens posities in de strategie functie vervulde. In de 7 jaar bij TNT heeft Caroline ruime ervaring opgedaan in de breedte van internationale fiscale aangelegenheden van een multinational. Daarnaast heeft zij een periode direct de Raad van Bestuur in strategische projecten ondersteund (project management, fiscaal, governance, corporate secretarial, strategie, fusie en overname gebied) alsmede in het hart van een transportbedrijf ervaring opgedaan.

 

In 2008 werd Caroline benoemd tot Partner Multinational Tax bij EY. Als adviseur gebruikte zij de kennis en ervaring van de vele facetten van fiscaliteit in een multinational die zij heeft opgedaan als adviseur en in-house counsel. Naast algemene fiscale advisering, betrof haar specialisme advisering op het gebied van de organisatie van fiscale zaken in het bedrijf. Dit behelst onder meer het toetsen, bepalen en uitbreiden van de strategie, risicobeheersing en governance van de fiscale functie. Haar cliënten waren zowel internationale bedrijven alsmede grote Nederlandse MKB en Corporaties. Daarnaast heeft Caroline leidinggegeven aan de Executive Office van EY en de Raad van Bestuur in strategische projecten ondersteund.

 

Van 2012-2016 heeft Caroline haar ‘eigen’ ondernemerschap ambities vervuld. Ze heeft haar advisering voortgezet, waaronder het adviseren en juridisch-secretarieel ondersteunen van een Raad van Commissarissen. Daarnaast is ze actieve investeerder c.q. aandeelhouder in diverse start-up bedrijven geworden. Ze is betrokken geweest bij alle facetten van het starten en opbouwen van een onderneming en blijft ook actief betrokken bij deze start-up ondernemingen.

 

Per januari 2017 is Caroline werkzaam voor TAXci. Caroline zal haar opgedane 20 jarige ervaring in diverse branches, landen en vakgebieden gebruiken om onze klanten in de breedte van (internationale) fiscaliteit en ondernemerschap te bedienen.

 

Email: Caroline.vanNoordenne@taxci.nl

   

Roberto Perotti

TCI-416- Anita.jpg

Anita Liu is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als fiscaal econoom. Eerst heeft zij haar HEAO Bedrijfseconomie en vervolgens haar HEAO Fiscale Economie behaald op de Haagse Hogeschool. Na een aantal jaren in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, is Anita in 2001 aan de slag gegaan op de internationale corporate aangiftepraktijk bij PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs. Anita is vanaf maart 2006 bij ons werkzaam en maakt deel uit van het TAXci tax compliance team.


e-mail: Anita.Liu@taxci.nl

  Xin Mo Chen


 

Esther Fransen

 

 

Nathalie Nouhan

Foto Hester.jpg

Hester Grandia is sinds oktober 2015 werkzaam bij TAXci als financieel administratief medewerkster. Na het behalen van haar MEAO heeft zij veel administratieve werkervaring opgedaan bij de Hollandsche Bank-Unie N.V. en bij de Deutsche Bank Nederland N.V. Tevens heeft zij als Boekhoudkundig medewerkster gewerkt bij Administratiekantoor Confidel en Alvast B.V.

 

e-mail: Hester.Grandia@taxci.nl

 

 

Karmana Monahar 

 

Alwin Koek